Kenmerken

  • Sociaal
  • Doelgericht
  • Piano
  • Leergierig
  • 2 apen en een hond
  • Nauwkeurig
  • Badminton
  • Eigenwijs
  • Uit eten

Diana Janssen

“Ik wens je veel personeel en zorg ervoor dat je HR goed zit”

Leer Diana kennen

Kun je iets over jezelf vertellen en de functie die je vervult bij NBC Eelman & Partners?

Ik ben Diana Janssen. Tot 1m60 opgegroeid in achtereenvolgens Zaandam, Amsterdam en Geldermalsen. In Tilburg heb ik de hotelschool gevolgd en tijdens mijn stage in Amsterdam leerde ik Leo kennen. Toen hij vervolgens maandelijks rood stond om mij op te zoeken tijdens mijn stage in Parijs, wist ik zeker dat dit échte liefde was.

Na 18 jaar in Diemen te hebben gewoond, en inmiddels twee prachtige zoons rijker, zijn we onze volgende liefde achterna gegaan en zodoende aangespoeld op Texel.

Al snel kon ik bij NBC Eelman & Partners aan de slag als HR klantadviseur en die functie vervul ik nog steeds met veel plezier. Ik adviseer onze klanten bij de in-, door- en uitstroom van medewerkers en over wijzigingen in cao’s en de wet. Ook stel ik arbeidsvoorwaardelijke documenten op en onderhoud contact met diverse instanties, zoals de Belastingdienst en het UWV. Het inrichten van nieuwe salarisadministraties, en onze klanten hierin wegwijs maken, behoort ook tot mijn takenpakket. Al met al heel interessant en afwisselend!

Kun je iets vertellen over jouw achtergrond en ervaring in deze branche?

Na de hotelschool heb ik even op de afdeling reserveringen van een hotel gewerkt. Daaruit bleek eigenlijk al dat ik geen horecatijger, maar een echte kantoormuts ben. Met toch de dienstverlening en de omgang met mensen in het hart, ben ik uiteindelijk in diverse functies en bedrijven beland; van junior recruiter en HR-secretaresse in de ICT, tot medewerker personeelsadministratie bij een verhuisbedrijf en de laatste tien jaar als directiesecretaresse bij een creditcardmaatschappij en in het vastgoed. Bij NBC maakte ik voor het eerst kennis met de wereld van accountancy. Ieder type bedrijf en elke functie heeft wel iets bijzonders; ik ben dankbaar voor alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan.

Welke aspecten van je werk vind je het meest interessant en uitdagend?

Om onze klanten goed te kunnen adviseren, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de wet- en regelgeving in cao’s en in het arbeids- en socialezekerheidsrecht. Omdat deze continu wijzigt, probeer ik zoveel mogelijk vakliteratuur te lezen en volg ik bijvoorbeeld arbeidsrechtadvocaten op LinkedIn. Ook zit ik in een whatsapp-groep van payroll professionals waarin we elkaar helpen met de meest uiteenlopende casussen. Voor verdere verdieping in mijn vakgebied volg ik momenteel de opleiding VPS (vakopleiding payroll services).

Wat maakt NBC Eelman & Partners volgens jou uniek?

Op kantoor hangt een heel ongedwongen sfeer. Iedereen is heel toegankelijk en we helpen elkaar waar nodig. We staan ‘met onze poten in de klei’, werken hard, maar hebben ook veel lol met elkaar. Ik denk dat we dit ook uitstralen naar onze klanten. Bijzonder is de persoonlijke band die je met zowel collega’s als klanten opbouwt, heel waardevol.

Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Een wandeling met onze Golden Retriever Wouter is altijd goed, liefst afsluitend met een lunch bij een strandpaviljoen. Bij mooi weer plof ik met een goed boek neer bij ons strandhuisje. Ik kweek zelf rode pepers, knutsel miniatuurhuisjes, en ik vind het heel ontspannend om in de tuin te prutsen. Ook maak ik graag verse pasta, om deze daarna natuurlijk op te eten met een mooi glas wijn erbij. Op de vrijdagavond gezellig borrelen met Leo, zoons en aanhang, of nóg beter; lekker uit eten. Na mijn studie hoop ik weer pianolessen te gaan volgen bij Artex en op de maandagvond speel ik badminton in de TXL sporthal. Ik ben niet heel sportief, maar dit is echt de állerleukste sport die er bestaat en die ik al sinds mijn elfde beoefen. Helaas gooit een schouderblessure nu roet in het eten, maar zodra het weer kan, sta ik (bloedfanatiek) op de baan.

Is er nog iets wat je altijd hebt willen leren of proberen, maar waar je nooit aan bent toegekomen?

In een volgend leven ga ik rechten studeren, echt machtig interessant! Een cursus fotografie staat ook nog op mijn verlanglijstje, zodat ik weet hoe ik mijn spiegelreflexcamera moet gebruiken. En als we dan toch bezig zijn, ook een cursus Photoshop erachteraan en mooie fotoboeken maken van de 3000 foto’s op mijn filmrol. Verder nog vrijwilligerswerk, mijn eigen huis ontwerpen, een boek schrijven en mijn oude hobby tekenen en schilderen weer oppakken.

Wat is een levensquote die je met ons wilt delen?

Volg je hart, dat klopt altijd!