Wat doen wij

Onze diverse diensten die aansluiten op jouw situatie

Advisering

Ondernemen is gelijk aan vernieuwen. Je investeert bijvoorbeeld in nieuwe machines, moderne ICT, frisse vakmensen en hernieuwbare energie. Fantastisch werk!

Met NBC Eelman staan we klaar om je persoonlijk advies te bieden die afgestemd is op de behoeften van jouw bedrijf en je specifieke situatie. Wij streven ernaar om je duidelijkheid te verschaffen en gaan actief op zoek naar de meest geschikte oplossingen voor jouw onderneming. Op die manier kun je met een rustig gemoed blijven ondernemen.

Accountancy

Accountancy verbetert interne controle en ondersteunt strategie. Rapportages, jaarrekeningen en certificering dienen beleid en verantwoording aan derden. We evalueren uw administratieve efficiëntie en passen deze aan nieuwe ontwikkelingen aan. Behoefte aan hulp bij jaarrekening en financiële verantwoording? Wij zijn er voor u.

Salaris administratie

Wij zorgen voor een moeiteloze, veilige en doeltreffende afhandeling van jouw payroll-processen. Ons toegewijde team zorgt voor punctuele en tijdige uitbetaling van salarissen aan jouw medewerkers.

Hierdoor nemen we de last weg van de stress die gepaard gaat met deze tijdsintensieve en vaak verwarrende procedures.

Fiscale dienstverlening

Fiscale dienstverlening bespaart u onaangename financiële verrassingen. Fiscale en juridische structuren van ondernemingen zijn vaak ingewikkeld. Dat merkt u al bij de oprichting, tijdens de uitoefening van de ondernemingsactiviteiten en bij overname of opvolging. De overheid maakt het u daarbij ook niet altijd gemakkelijk met complexe wet- en regelgeving die regelmatig verandert. U wilt graag zeker weten dat uw fiscale positie voldoet aan de eisen van dit moment.

Onze fiscale specialisten staan u met raad en daad terzijde en besparen u onaangename financiële verrassingen.

Administratieve dienstverlening

Wij verzorgen graag uw administratieve taken zodat u zich kunt richten op uw bedrijfsvoering. Hierbij kunt u denken aan het inrichten van administraties, beoordelen van administraties op hun doelmatigheid en functioneren, verzorgen van financiële administraties, tussentijdse rapportages (per maand, kwartaal of halfjaar) samenstellen van aangiften omzetbelasting en administratieve ondersteuning.

‘Korte lijnen en persoonlijk contact bij NBC Eelman & Partners’

Morten Eschweiler is een jonge en enthousiaste Texelse ondernemer. Hij is eigenaar van Teambuilding Texel en heeft dit bedrijf de afgelopen jaren eigenhandig opgebouwd. Daarnaast heeft hij Klimmen EnZo gerealiseerd; hét klimpark op vakantiepark De Krim. Morten is erg tevreden over NBC Eelman & Partners. Melvin Kikkert is zijn vaste adviseur en de samenwerking verloopt erg voorspoedig.

‘Als ondernemer moet je regelmatig ad hoc beslissingen nemen en anticiperen op de mogelijkheden die zich aandienen. Wanneer ik met een vraag zit of op korte termijn advies nodig heb dan kan ik altijd heel snel met Melvin schakelen. De lijnen zijn kort waardoor ik mijn bedrijfsvoering efficiënt kan uitvoeren. Melvin denkt met me mee en voorziet me altijd van goed advies.’

Compleet dienstenpakket

Op ons kantoor kunt u uiteraard terecht voor accountancy, administratieve en fiscale dienstverlening, juridisch advies en salarisverwerking.

Voor een succesvolle bedrijfsvoering is echter meer nodig. Om u hierbij te ondersteunen bieden wij u een vrijwel compleet dienstenpakket. Bij al uw vraagstukken kunt u een beroep doen op een van onze ervaren accountants of adviseurs.

Startersspreekuur

Bent u van plan om een onderneming te starten? Maak dan een afspraak voor ons startersspreekuur. Dit is een gratis dienst waarbij u alle ruimte krijgt om uw bedrijf en toekomstplannen uit de doeken te doen en vragen te stellen. Zo legt u een stevige basis voor een goede start!

Tijdens het startersspreekuur komen onder meer het ondernemingsplan, rechtsvorm, belastingvoordelen, financierings- en kredietmogelijkheden en de inrichting van de administratie aan bod.

Financiële planning

Financiële planning optimaliseert uw vermogenspositie en geeft inzicht. Doelstellingen op de korte en (middel)lange termijn realiseert u hierdoor beter. Dankzij onze kennis van de materie en wetgeving kunt u alle mogelijkheden werkelijk benutten. Onze specialisten begeleiden u onder andere bij vraagstukken omtrent de volgende zaken: sociale zekerheid en pensioen, fiscale aspecten, budgetplanning, vermogen en eigen huis, estate planning, beleggen, fusie en overname.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO verbetert milieu in uw bedrijf. Ondernemers, consumenten en overheid houden milieu in de gaten. Milieuprofessionals helpen met regels en jaarrekening. Advies voor technische en juridische milieuzaken beschikbaar. Milieuspecialisten en -juristen helpen met vergunningen en uitvoering. Ook specifieke milieuprojecten kunnen worden overgedragen.

Juridische dienstverlening

Juridische diensten verbeteren relatiebeheer, voorkomen misverstanden en optimaliseren contracten voor dagelijkse interacties met klanten, leveranciers, werknemers en meer. We evalueren en updaten contracten volgens wetgeving om risico’s te minimaliseren, vooral bij transacties. Onze focus: samenwerkingsovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten, risicovolle transacties, aansprakelijkheid, ondernemingsoverdracht, huur- en beëindigingsovereenkomsten. Onze adviezen voorkomen geschillen, besparen kosten en behouden relaties; bij conflicten staan we ook voor u klaar.

‘NBC Eelman & Partners is voor mij de ideale sparringpartner.’

Café Restaurant Sjans is gevestigd in de Texelse badplaats De Koog. Arnold Kaercher runt het bedrijf samen met zijn compagnon Eric Scheidemann. Al sinds 1996 heeft Arnold regelmatig contact met Rob Grisnigt, zijn vaste adviseur bij NBC Eelman & Partners. In de loop der jaren zijn er een groot aantal ontwikkelingen geweest waarbij Arnold van passend advies is voorzien.

‘Rob heeft me tot nu toe altijd perfect bijgestaan. Van het begeleiden van de bedrijfsovername, wat een pittige aangelegenheid voor me was, tot het afwikkelen van een grote brand terwijl ik met vakantie was. Hierdoor is er een hele stevige zakelijke relatie ontstaan. Ik kan mijn bedrijfsideeën in een open sfeer toetsen aan Rob´s kennis en ervaring en hij voorziet me altijd van deskundig advies, waardoor ik goed onderbouwde beslissingen kan nemen.’

Subsidies

Vraag geen subsidie voor de subsidie zelf, maar voor bedrijfsontwikkeling. Subsidieregels veranderen met wetten. Onze experts helpen u het juiste pad te vinden.

Wanneer in aanmerking?

Indicaties:

 • Nieuwe producten/productiemethoden bij productiebedrijf?
 • Nieuw personeel via UWV WERKbedrijf?
 • Samenwerking met EU-bedrijf voor onderzoek?
 • Samenwerking met Oost-Europees bedrijf?
 • Milieu/energie-onderzoek of investering nodig?

Bij passende indicatie, onderzoek subsidiemogelijkheden.

Automatisering

Als u wilt investeren in nieuwe software is het raadzaam contact met ons op te nemen. De kennis en kunde die aanwezig is in het netwerk van NBC/Eelman & Partners wordt dan aangewend om een weloverwogen beslissing te nemen.

Personeel en salaris

Efficiënt personeel aantrekken en behouden

Voor een krachtig team dat uw product/dienst overtuigend in de markt zet, bieden we hulp bij personeelsrelaties, -conflicten en meer. Onze diensten omvatten:

 • Advies secundaire voorwaarden
 • Managementsteun
 • Persoonlijke ontwikkelingsplannen
 • Werving & selectie
 • Ziekteverzuim & ontslagbegeleiding
 • Salarisverwerking met expertise in belasting en arbeidsrecht.

Startersdesk

Heb je een goed bedrijfsidee en weet je niet hoe je verder moet? Een goede ondernemingsstart vraagt meer dan innerlijke gedrevenheid en inspiratie. Met het ondernemingsplan wordt de aandacht gericht op belangrijke startpunten. Wij kunnen hierbij assisteren met speciaal ontwikkelde software, tips en suggesties.

Hierdoor vergeet je niets en kies je de juiste ondernemingsvorm en financiering. Daarnaast adviseren wij over belastingvoordelen en kunnen wij helpen met het opzetten van de financiële en/of loonadministratie. Uiteraard stopt het daar niet en blijven wij betrokken bij elke bedrijfsfase!

Risicobeheer

Risicobeheer verbetert kwaliteit van mensen en organisaties door risico’s te identificeren die bedrijfscontinuïteit kunnen bedreigen. Vijf oplossingen: opheffen, beperken, overdragen, verzekeren, eigen beheer. Opties omvatten werkwijze veranderen, preventie, aanpassing leveringsvoorwaarden, debiteurenrisico overdragen. Overmatig verzekeren en onverantwoord risico vermijden. Fiscale reserve en kennis belastingen en verzekeringen bieden rendabele oplossingen.

Calamiteitenplan voor schade, taken beschreven, snelle communicatie voor vervolgschadepreventie. Effectief risicobeheer voorkomt schade, maakt verzekeren voordeliger. Vraag specialisten voor kostenbesparend advies.

‘De samenwerking met NBC Eelman & Partners helpt ons bij het overzicht in de vele bedrijfsprocessen.’

De Helderse Vallei, gelegen in prachtige natuurgebieden in Den Helder, is sinds de opening in 2010 uitgegroeid tot een druk bezocht natuurcentrum met faciliteiten zoals een kinderboerderij, uitkijktoren, openluchttheater, klimpark en horeca. Het gebied biedt ook mooie wandel- en fietsroutes. Directeur Katelijne van Spronsen, betrokken sinds de initiatieffase, werkte met haar team aan het creëren van deze plek die jaarlijks steeds meer natuurliefhebbers aantrekt. Op het vijfjarig bestaan in 2015 werd uitgebreid gevierd. Robert Breed van NBC Eelman & Partners is de vaste adviseur van De Helderse Vallei. Katelijne waardeert de soepele samenwerking en praktische adviezen van Robert, die niet alleen de reguliere accountantswerkzaamheden omvatten, maar ook aspecten zoals boekhoudprogramma’s en bedrijfsprocessen. Het gestroomlijnde proces en de duidelijke implementatie maken haar trots en efficiënt in het jaarlijkse accountantscontroleproces.

Procedure inzake dienstverlening

Vroeger was “eer van de stand” en accountants’ expertise voldoende voor ethisch gedrag. Nu zijn complexe wetten en regels gebruikelijk. NBC Eelman & Partners volgt deze regels in hun gedragscode, kwaliteitsbeleid en -beheersingssysteem. Overtredingen worden bestraft door de directie volgens de gedragscode. Klachten en meldingen worden behandeld volgens respectievelijk klachten en klokkenluidersregeling.

Accountantscontrole

Een jaarrekening is essentieel voor het weergeven van prestaties van rechtspersonen. Soms is meer nodig, op verzoek van banken, aandeelhouders of om wettelijke redenen. Dan wordt een controle uitgevoerd voor betrouwbaarheid van jaarcijfers. Onafhankelijke en objectieve wettelijke controle door NBC Audit Services BV, geschikt voor internationale zaken.

Vakantiewoningen en belastingen

Als eigenaar van een in Nederland gelegen vakantiewoning komt u in aanraking met Nederlandse belastingen. Het is daarbij niet van belang of u in Nederland woont. U krijgt in ieder geval te maken met inkomstenbelasting en mogelijk ook met omzetbelasting. Wij informeren en adviseren u graag nader over deze onderwerpen. Klik hier voor meer informatie. 

Mediation

Ondanks inspanningen voor conflictpreventie, kunnen toch problemen ontstaan, zoals arbeids- en betalingsgeschillen. Kleine conflicten zelf oplossen, grotere zijn complexer. Rechtszaken zijn tijdrovend, kostbaar en niet altijd passend. Mediation biedt een alternatief, met bemiddeling voor snelle, kostenefficiënte en vertrouwelijke oplossingen.

Bij mediation lost u samen met de tegenpartij onder begeleiding van een neutrale mediator het conflict op. Voordelen zijn: snelheid, vertrouwelijkheid, deskundige hulp, creatieve oplossingen, behoud van relaties en gezamenlijke win-wins. Mediation is vrijwillig en vertrouwelijk.

De onpartijdige mediator begeleidt partijen naar oplossingen, zonder uitspraak te doen. Mediator’s expertise als accountant, fiscalist of jurist helpt bij diverse geschillen, zoals arbeidsconflicten, aandeelhouderskwesties en contractinterpretaties.

Begeleiding bij ondernemingsfase

Elke bedrijfsfase heeft uitdagingen: start, groei, consolidatie, innovatie, beëindiging, fusie of overname. We helpen bij evenwicht tussen persoonlijke, zakelijke en rationele beslissingen. Onze experts vertalen complexe regels in kansen. Ook adviseren we over estate planning, fiscaal gunstige schenkingen en juridische optimalisatie van testamenten en contracten.

‘Samenwerken en verbinden is de kracht van NBC Eelman & Partners.’

Schipbreuk- en Jutters museum Flora is eigenhandig opgebouwd door Jan en Elly Uitgeest. Sinds enige tijd waren zij op zoek naar een overnamepartij. Toen Judith v.d. Zee en André Eelman zich uiteindelijk meldden is dit proces in een stroomversnelling geraakt. Sandra Koning, accountant en adviseur van NBC Eelman & Partners, heeft beide partijen op een soepele en prettige manier begeleid. Alle partijen zijn erg trots op het goede verloop van de samenwerking.

‘Sandra was de verbindende schakel, ook toen er externe partijen aangetrokken moesten worden, onder andere voor de financiering. Zij is erg betrokken en op strategisch en cijfermatig gebied heel sterk. Hierdoor kon zij als sparringpartner op een proactieve manier de zaken goed overzien en voorbereiden en het proces aansturen. Er vond constant overleg plaats, de open communicatie is erg plezierig en alles is voorspoedig verlopen.’