Een werknemer is in beginsel zelf verantwoordelijk voor de manier waarop hij naar het werk reist. Daarom is de werkgever niet verplicht om mondkapjes te vergoeden voor de medewerkers die het openbaar vervoer gebruiken.

Mondkapjes verplicht in openbaar vervoer
Mondkapjes zijn sinds 1 juni 2020 verplicht voor degenen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Met deze maatregel hoopt men de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Veilige werkplek
De werkgever is wettelijk wel verplicht te zorgen voor een veilige werkplek. Als er kans is op besmetting met het Coronavirus, is de werkgever dus verplicht om beschermingsmateriaal aan te bieden en te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor werknemers die werkzaam zijn in het openbaar vervoer.

Belastingvrij
Eerder werd bekend dat het vergoeden van mondkapjes aan werknemers die van het openbaar vervoer gebruik maken, belastingvrij kan geschieden. De vergoeding komt dan ook niet ten laste van de vrije ruimte in de werkkostenregeling.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.

Bron: SRA