Ondernemers die vanwege Corona voor drie maanden bijzonder uitstel van betaling van hun belastingschulden hebben gevraagd en gekregen, wordt geadviseerd dit uitstel vóór 1 juli te verlengen. Ook als je nog geen uitstel hebt aangevraagd, kun je dit nog vóór 1 juli doen.

Brief
Na het einde van de drie maanden uitstel van betalingen, moet je alle belastingen waarvoor je aangifte doet op tijd betalen. Heb je dat niet gedaan, dan heb je 1 mei 2021 een brief gekregen waarin de Belastingdienst je erop wijst dat je verlenging van bijzonder uitstel kunt aanvragen. Het is verstandig om verlenging van het uitstel te vragen. De belastingen waarvoor u deze verlenging van bijzonder uitstel krijgt, hoef je dan namelijk niet op tijd te betalen.

Let op! Je moet wel op tijd aangifte blijven doen.

Aflossen
Vanaf 1 juli 2021 moet je alle nieuwe belastingschulden weer op tijd betalen. Voor alle belastingschulden waarvoor je (verlenging van) bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen, ontvangt je vóór 1 oktober 2021 een brief met een voorstel voor een betalingsregeling. Je moet deze schulden in maximaal drie jaar aflossen, te beginnen op 1 oktober 2021.

Let op! Voorwaarde voor deze betalingsregeling is dat je alle nieuwe belastingschulden of belastingschulden die niet in het bijzondere uitstel zijn meegenomen, op tijd betaalt. Ook om die reden is het verstandig om verlenging van het bijzonder uitstel te vragen, als je op dit moment de belastingschulden niet kunt betalen. Zorg dat je niet op 1 juli 2021, als je de nieuwe belastingschulden weer op tijd moet betalen, al tegen een achterstand aanloopt!

Voor welke belastingen?
Je kunt uitstel aanvragen voor onder meer aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw). Kijk op de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl) voor andere belastingen waar ook uitstel voor mogelijk is.

Online
Aanvragen van bijzonder uitstel kan online en schriftelijk. Online aanvragen doe je op de website van de Belastingdienst.

Tip! Mogelijk neemt het kabinet nog maatregelen ter verlenging van het bijzonder uitstel van betaling of de periode waarin de uitgestelde belasting moet worden afgelost. We houden je hiervan uiteraard op de hoogte.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.