De eindheffing voor de werkkostenregeling moet je dit jaar uiterlijk meenemen in het tweede aangiftetijdvak voor de loonheffing. Voor veel ondernemers zal dit de aangifte van februari zijn, die je in maart moet indienen en betalen.

Werkkostenregeling
Via de WKR kun je zaken belastingvrij vergoeden en verstrekken aan de werknemers. Vergoedingen en verstrekkingen die binnen de vrije ruimte blijven, zijn ook voor jou belastingvrij. Schiet je over de vrije ruimte heen, dan betaal je 80% belasting over het meerdere via de eindheffing.

Let op! De vrije ruimte over het jaar 2020 bedraagt 3% over de eerste €400.000 van de loonsom van het bedrijf en 1,2% over het meerdere.

Eindheffing 80%
Heb je meer uitgegeven aan vergoedingen en verstrekkingen dan de vrije ruimte, dan betaal je over het meerdere 80% eindheffing. Dit moet je aangeven in het tweede aangiftetijdvak, wat voor veel ondernemers februari zal zijn. Deze aangifte dien je in maart in en betaal je ook in maart.

Administratie
Het bedrag van de eindheffing moet ook blijken uit de administratie. Daartoe is het noodzakelijk dat je bijhoudt welke vergoedingen en verstrekkingen je onderbrengt in de werkkostenregeling. Vervolgens vergelijk je dit bedrag met de beschikbare vrije ruimte en weet je of je eindheffing verschuldigd bent.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.