De tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) voor het vierde kwartaal van dit jaar voor ondernemers die getroffen worden door de Coronacrisis, kan nog vóór kerst worden aangevraagd. Dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De exacte datum is nog niet bekend.

TVL
De tegemoetkoming is afhankelijk van het omzetverlies in het vierde kwartaal. Dit omzetverlies moet minstens 30% zijn. De vaste lasten worden gebaseerd op branchecijfers. Dit betekent dat de werkelijke vaste lasten van een bedrijf voor de TVL niet van belang zijn.

Omvang tegemoetkoming
Van de vaste lasten wordt 100% gecompenseerd, maal het omzetverlies. Bij een omzetverlies van bijvoorbeeld 50%, wordt dus ook de helft van de vaste lasten vergoed.

Referentieperiode
Voor het bepalen van de daling van de omzet, kan worden uitgegaan van de omzet in het vierde kwartaal van 2019 of van het eerste kwartaal van 2020. Een ondernemer mag kiezen wat voor hem het gunstigst is.

Datum aanvraag
Ondernemers die bericht willen hebben wanneer de aanvraagperiode precies begint, kunnen zich aanmelden bij de RVO (rvo.nl). Je krijgt dan bericht per e-mail.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.