Ondernemers hebben te maken met de aangescherpte Coronamaatregelen. Zij kunnen daarom ook voor het vierde kwartaal van 2021 de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aanvragen. Dit kan nu vanaf maandag 20 december 8.00 uur via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Omzetverlies
De tegemoetkoming hangt samen met het omzetverlies dat minstens 30% moet zijn. Of dit al dan niet veroorzaakt wordt door Corona, is niet van belang. De tegemoetkoming bedraagt 100% van de hieraan gekoppelde vaste lasten. Bij een omzetverlies van bijvoorbeeld 60%, wordt dus ook 60% van de vaste lasten vergoed.

Referentiekwartaal
Je mag het omzetverlies bepalen op basis van de omzet in het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020. Daarbij kun je kiezen voor het kwartaal dat voor jou de hoogste TVL oplevert.

Branchecijfers
De vaste lasten worden gebaseerd op branchegegevens. Dit betekent dat de werkelijke vaste lasten niet van belang zijn. Die kunnen dus lager, maar ook hoger zijn dan de lasten die je vergoed krijgt.

Let op! Je kunt de tegemoetkoming aanvragen tot uiterlijk vrijdag 28 januari 2022, 17:00 uur.

Tip! Ook voor de maanden januari, februari en maart 2022 kunnen ondernemers onder voorwaarden TVL krijgen. Het is nog niet bekend wanneer dit daadwerkelijk bij de RVO aangevraagd kan worden. Het kabinet heeft namelijk eerder, dinsdag 14 december, het Coronasteunpakket voor ondernemers met onder meer de loonsubsidie NOW en TVL verlengd naar het eerste kwartaal 2022. Bekijk dit steunpakket op Rijksoverheid.nl.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.