Heb je een teveel aan toeslagen ontvangen van de Belastingdienst, dan moet je het te veel ontvangen bedrag terugbetalen. De Belastingdienst stopt echter stapsgewijs met het versturen van acceptgirokaarten, wat betekent dat je de betaling op een andere manier moet verrichten.

Let op! Per 1 juni 2023 vervalt de mogelijkheid om per acceptgiro te betalen geheel.

Brief met betaalinformatie
De acceptgiro wordt vervangen door een brief met betaalinformatie. Hierin staat alle informatie vermeld die je nodig hebt om je terugbetaling te verrichten. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van internetbankieren.

Goed overnemen gegevens
Het is in jouw eigen belang dat je de toegestuurde gegevens goed overneemt. Vermeld je bijvoorbeeld een fout rekeningnummer, dan kan het zijn dat jouw betaling niet bij de Belastingdienst terecht komt met alle gevolgen van dien. Ook het betalingskenmerk is van groot belang om jouw betaling te kunnen traceren.

Wat bij twijfel?
Twijfel je of de brief wel van de Belastingdienst afkomstig is, dan kun je het rekeningnummer checken. Op de site van de Belastingdienst staan alle rekeningnummers vermeld. Bij vragen kun je altijd even contact met ons opnemen.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.