Particulieren die een elektrische auto aanschaffen, kunnen hiervoor subsidie krijgen. Deze subsidie is voor dit jaar echter al op, zowel voor nieuwe als voor gebruikte elektrische personenauto’s. Dit meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Subsidie
De subsidie is bedoeld om ook voor particulieren het rijden in een elektrische auto financieel aantrekkelijk te maken. Ondernemers en werknemers met een auto van de zaak profiteren namelijk via een lagere bijtelling.

Subsidiepotten leeg
De subsidiepotten voor zowel een gebruikte als een nieuwe elektrische auto zijn leeg. Voor een gebruikte auto kun je nog wel een verzoek indienen, maar dat wordt waarschijnlijk afgewezen. Alleen als bestaande aanvragen worden teruggetrokken, heb je in principe nog kans op subsidie.

Niet doorschuiven
Verzoeken voor subsidie worden niet doorgeschoven naar volgend jaar. Aanvragen is namelijk pas weer mogelijk vanaf 3 januari 2022.

Let op! Je kunt de subsidie voor 2022 aanvragen nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Deze moet zijn afgesloten in hetzelfde kalenderjaar waarin je de subsidie aanvraagt. De auto hoeft nog niet te zijn afgeleverd. Je logt voor de aanvraag in met DigiD.

Subsidie verlaagd
De subsidie voor een nieuwe elektrische auto wordt volgend jaar verlaagd van €4.000 naar €3.700. De subsidie voor een gebruikte elektrische auto blijft ook volgend jaar €2.000.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.