Vanwege de oorlog in Oekraïne gelden er tal van handelsbeperkingen. Ben je hierdoor getroffen in jouw omzet, dan kun je subsidie krijgen voor het zoeken naar alternatieve markten.

Subsidie SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland
De subsidieregeling Support International Business (SIB) helpt ondernemers met internationaal ondernemen. Hieraan is een onderdeel toegevoegd: de SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland.

Let op! Het aanvragen van de subsidie is mogelijk vanaf 1 april 2022.

Wat kun je ermee?
Je kunt deze subsidie gebruiken om advies te krijgen over de optimalisatie van de logistieke processen of internationale productie. Verder kun je hulp krijgen bij het organiseren van de financiën of procesbeheer op afstand. Ook kan men je helpen bij het zoeken naar alternatieve afzetmarkten.

Hoeveel subsidie?
De subsidie bedraagt 80% van de kosten, tot een maximum van €2.500. Je vraagt deze aan bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Je hebt hiervoor eHerkenning 2+ nodig.

Voorwaarden
De subsidie is alleen beschikbaar voor MKB-ondernemingen in Nederland. Verder moet je aannemelijk maken dat je financieel bent getroffen door de handelsbeperkingen met Oekraïne en Rusland sinds 24 februari 2022. De in te schakelen deskundige heeft minimaal HBO werk- en denkniveau, werkt voor een organisatie met als belangrijkste taak exportadvies, heeft aantoonbaar minimaal drie jaar ervaring met het uitvoeren van exportactiviteiten en is niet de indiener van de aanvraag of hieraan verbonden.

Behoor je tot het MKB?
Een MKB-onderneming heeft maximaal 250 fte in dienst (meerdere medewerkers kunnen 1 fte vervullen) én een netto omzet van maximaal €50 miljoen en/of een balanstotaal van maximaal €43 miljoen.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.