Ook in 2022 kunnen particulieren weer subsidie aanvragen voor de aankoop van een elektrische personenauto. Gelet op het succes van de regeling, is het met name voor nieuwe auto’s van belang dat je de subsidie zo snel mogelijk aanvraagt. Aanvragen kan vanaf 3 januari 2022 9.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Omvang subsidie
De subsidie voor een nieuwe elektrische personenauto bedraagt in 2022 €3.350. Voor een gebruikte elektrische personenauto is dit €2.000. Voor de subsidie is meer budget beschikbaar dan vorig jaar, zodat meer particulieren ervan kunnen profiteren. Voor nieuwe auto’s is dit zelfs bijna vijf keer zoveel.

Voorwaarden
Er gelden uiteraard voorwaarden. Belangrijk is met name dat de auto een actieradius moet hebben van minstens 120 kilometer en een geregistreerde catalogusprijs tussen €12.000 en €45.000. Daarnaast mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan.

Let op! Je kunt de subsidie direct aanvragen als je een koopovereenkomst hebt gesloten. RVO raadt je aan om dat ook te doen. De auto kan op het moment dat je subsidie aanvraagt al geleverd zijn, maar dat hoeft niet om subsidie te kunnen aanvragen.

Tip! Wil je van de koop of lease kunnen afzien als je geen subsidie krijgt? Neem dan een ontbindende voorwaarde op in de overeenkomst.

Alleen voor particulieren
De subsidie is alleen voor particulieren. Bedrijven kunnen de subsidie dus niet aanvragen. Ondernemers kunnen de subsidie wel aanvragen, maar mogen de auto dan niet tot het ondernemingsvermogen rekenen.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.