Ondernemers die getroffen zijn door de Coronacrisis, kunnen in sommige gevallen toch nog langer uitstel van betaling van hun belastingschuld krijgen. Het uitstel betreft belastingen die vanaf 1 oktober 2021 weer betaald hadden moeten worden.

Einde steunpakket
Vanaf 1 oktober zijn ook de algemene steunmaatregelen vanwege Corona beëindigd. Ondernemers moeten daarom ook in beginsel vanaf 1 oktober hun nieuwe belastingschulden weer gewoon betalen. Omdat dit soms toch moeilijk is, is de nieuwe uitstelregeling in het leven geroepen.

Voorwaarden
Om voor de nieuwe uitstelregeling in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. De belangrijkste zijn dat de betalingsproblemen veroorzaakt zijn door de Coronacrisis, dat het bedrijf levensvatbaar is en dat je een verklaring meestuurt.

Verklaring
Is het al opgebouwde belastingschuld samen met de nieuwe schuld meer dan €20.000, dan is een derdenverklaring vereist. Is de totale schuld minder, dan mag je volstaan met een eigen verklaring. Uit de verklaring moet blijken dat je aan de voorwaarden van de fiscus voldoet en moet je een omschrijving geven van de aard van de betalingsproblemen.

Let op! Je kunt het uitstel van betaling aanvragen tot en met 31 januari 2022. De aanvraag heeft terugwerkende kracht tot 1 oktober 2021. Krijg je ondertussen aanslagen en/of boetes en wordt aan de aanvraag voor uitstel tegemoet gekomen, dan hoef je deze niet te betalen.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.