Tijdens de Coronacrisis konden bedrijven ervoor kiezen de betaling van hun belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Ook was de invorderingsrente tijdelijk verlaagd naar 0,01%. Deze rente bedraagt nu al weer 2% en bedraagt vanaf 1 juli 3%. Het kan daarom financieel aantrekkelijk zijn om jouw Coronabelastingschulden versneld af te lossen.

Coronabelastingschuld
De opgebouwde Coronabelastingschulden moeten sinds oktober 2022 worden afgelost. In beginsel moet dit maandelijks en heb je hiervoor vijf jaar de tijd. Lukt dit niet, dan kun je verzoeken de schuld in zeven jaar af te lossen. Ook kun je verzoeken niet maandelijks, maar per kwartaal af te mogen lossen. Je kunt ook eenmalig verzoeken om een betaalpauze van maximaal zes maanden. Het gevolg daarvan is wel dat jouw af te lossen maandbedragen die nog volgen dan hoger worden.

Let op! Voor deze mogelijkheden gelden wel voorwaarden. Onze adviseurs kunnen je hierover informeren.

Invorderingsrente loopt op
Je kunt jouw Coronabelastingschulden ook sneller aflossen. Je betaalt over jouw opgebouwde Coronabelastingschuld namelijk wel invorderingsrente. Die bedraagt inmiddels 2%, maar stijgt vanaf 1 juli verder naar 3% en vanaf 1 januari 2024 nog verder door naar 4%. Is het voor jou mogelijk jouw Coronaschuld sneller af te lossen, dan scheelt je dat dus flink aan te betalen invorderingsrente. Een groot aantal ondernemers ging je hierin voor. Eind april 2023 had namelijk ongeveer 10% van de ondernemers met Coronabelastingschulden deze al helemaal afbetaald.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.