Vanaf 1 augustus van dit jaar wordt het mogelijk een BV volledig online op te richten. Nu is het al mogelijk een notariële akte digitaal te laten passeren, maar het volledig online oprichten van een BV kan nog niet.

Corona
Het digitaal laten passeren van een akte, zoals nu al mogelijk is, is een tijdelijke oplossing vanwege Corona. Per 1 augustus 2022 wordt dit dus een blijvende mogelijkheid.

Fraude?
Als een notaris vermoedt dat er identiteitsfraude in het spel is, dan kan hij de digitale oprichting weigeren. Hetzelfde geldt als hij twijfelt aan de handelingsbekwaamheid van de oprichter. In die gevallen zal men wel fysiek voor de notaris moeten verschijnen.

Digitaal
Het oprichten van een BV kan digitaal via een digitale audio-videoverbinding. Identificatie doet de notaris met een digitaal identificatiemiddel. De oprichter moet ondertekenen met een digitale handtekening.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.