Volgend jaar kunnen particulieren voor een nieuwe elektrische auto €3.350 subsidie krijgen. Dit is €650 minder dan in 2021. De subsidie voor aanschaf van een gebruikte elektrische auto blijft in 2022 met €2.000 hetzelfde als nu.

Subsidie
De subsidie is bedoeld om voor particulieren de overstap naar een elektrische auto te vergemakkelijken. Zakelijke rijders genieten namelijk al jaren een voordeel in de vorm van een lagere bijtelling vanwege het privégebruik.

Subsidiepot nieuwe auto snel leeg
Dit jaar was de subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s snel leeg. Ook voor een gebruikte elektrische auto kan geen subsidie meer worden aangevraagd. Dit kan weer, zowel voor een nieuwe als gebruikte elektrische auto, vanaf 3 januari volgend jaar 9.00 uur.

Let op! Voor de subsidie kom je volgend jaar alleen in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan.

Alleen voor particulieren
De subsidie is alleen bestemd voor particulieren. Ondernemers kunnen de subsidie ook aanvragen, maar mogen de auto niet op het bedrijf zetten. ZZP’ers kunnen er bijvoorbeeld wel voor kiezen de auto in privé te kopen en zakelijke kilometers tegen €0,19/km ten laste van de winst te brengen.

Voorwaarden
De elektrische auto moet ook aan een aantal voorwaarden voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Zo moet onder andere de catalogusprijs tussen de €12.000 en €45.000 liggen en moet de auto een actieradius hebben van minstens 120 kilometer.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.