Organisaties die tot 1 augustus van dit jaar uitstel hebben gekregen voor het indienen van de loonaangifte, krijgen hiervoor extra uitstel tot 1 oktober 2020. Dit meldt het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO).

EHerkenning
Het extra uitstel wordt verleend vanwege het verplicht indienen van de loonaangifte via eHerkenning. Organisaties hebben aangegeven hiervoor meer tijd nodig te hebben.

EHerkenning is een veilig gedigitaliseerd communicatiemiddel waarmee inmiddels met enige honderden overheidsinstanties gecommuniceerd kan worden. Aan het gebruik ervan zijn kosten verbonden.

Let op! Organisaties komen hiervoor alleen in aanmerking voor zover ze nog geen loonaangifte over een tijdvak in dit jaar hebben ingediend.

Telefonisch benaderen
De Belastingdienst gaat alle organisaties die voor het verlengde uitstel in aanmerking komen telefonisch benaderen. Dit betreft onder meer kerken.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.