Door de aanhoudende Coronabeperkingen voor de culturele en creatieve sector, trekt het kabinet voor deze sectoren extra financiële steun uit. Voor de periode 1 februari tot en met 8 maart 2022 betreft het €56,5 miljoen extra. Voor de periode vanaf november vorig jaar was al €195 miljoen toegezegd.

Steun via fondsen
De meeste steun wordt verleend via fondsen. Zo loopt een belangrijk deel van de steun via het Fonds Podiumkunsten. Via dit fonds wordt bijvoorbeeld tot 85% van alle kaarten opgekocht van professionele voorstellingen en concerten, ook als deze geannuleerd worden.

Gericht op ZZP’ers
De steun is met name gericht op ZZP’ers die in de culturele en creatieve sector werkzaam zijn. Volgens het kabinet is dit een gerichte keuze om de kennis en kunde van ZZP’ers voor de sectoren zo te behouden.

Divers
De steunmaatregelen zijn erg divers. Zo is er bijvoorbeeld ook subsidie beschikbaar voor de Koninklijke Bibliotheek om in de vraag naar e-boeken te kunnen voorzien.

Ook generieke maatregelen
De steunmaatregelen komen naast de generieke maatregelen die vanwege Corona genomen zijn, zoals de NOW en TVL.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.