Het kabinet beslist eind augustus of er opnieuw steunmaatregelen voor het bedrijfsleven worden getroffen vanwege de Coronacrisis. Dit heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid eerder aangegeven.

Onzekerheid
Volgens de minister is er nog veel onzekerheid over het verloop van het virus en de stand van de economie. In augustus krijgt hij meer cijfers van het CBS, zodat daarna kan worden besloten of extra steun nodig is.

Werkgelegenheid
Ook blijft het kabinet de werkgelegenheid in de gaten houden. Vanwege het Coronavirus is er daarom, samen met sociale partners, extra aandacht voor om- en bijscholing om zodoende mensen aan het werk te kunnen houden.

NOW vooral naar MKB
Koolmees maakte ook bekend dat de meeste steun via de NOW-regeling bij het MKB terecht is gekomen. Van het bedrag aan NOW-steun tot 12 juni van € 9,8 miljard kwam 90% bij het MKB terecht.

Deadline 1 oktober
De deadline van de huidige steunmaatregelen is 1 oktober. Regelingen zoals de NOW, TVL en TOZO lopen dan af, tenzij ze opnieuw verlengd worden.

Contact
Indien er vragen over het bovenstaande bericht zijn, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor ons kantoor op Texel of 0222-612255 voor ons kantoor in Den Helder.

Bron: SRA