Heb je de voorlopige aanslag inkomstenbelasting voor het jaar 2021 ontvangen? Controleer deze dan goed want deze aanslag is gebaseerd op de bij de Belastingdienst bekende gegevens. Deze kunnen nogal afwijken van je huidige situatie.

Invloed Corona
De Coronacrisis kan ervoor hebben gezorgd dat je inkomen nu fors afwijkt van vorige jaren. Een lagere winst vanwege Corona is voor veel ondernemers ook voor het komende jaar niet ondenkbaar. Je kunt je voorlopige aanslag voor 2021 lager laten vaststellen.

Overige wijzigingen
Behalve door Corona, kan het inkomen in 2021 natuurlijk ook door andere oorzaken afwijken van eerdere jaren. Wellicht is je bedrijf onlangs flink uitgebreid of juist ingekrompen.

Daarnaast kunnen ook aftrekposten veranderen, bijvoorbeeld als je dit jaar je hypotheek hebt overgesloten tegen een lagere rente. De aftrek van hypotheekrente is dan lager, zodat je de voorlopige aanslag hoger moet laten vaststellen.

Zelf wijzigen
Het wijzigen van de voorlopige aanslag is makkelijk zelf te doen via de site van de Belastingdienst. Maak een reële schatting van het te verwachten inkomen in 2021, zodat je aan het eind van volgend jaar niet al te veel hoeft bij te betalen of terugkrijgt.

Geringe korting
Ook dit jaar kun je er weer voor kiezen de voorlopige aanslag ineens te betalen. De korting die je dan krijgt is gebaseerd op een rente van slechts 0,01%.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.