Het is weer zover…… zomer op Texel! Altijd een bijzondere periode waarbij velen met vakantie gaan en genieten van hun vrije tijd. Kennissen en vrienden komen naar Texel en het sociale leven draait in positieve zin overuren. En dit terwijl veel ondernemers erg hard aan het werk zijn om het seizoen tot een zo groot mogelijk succes te maken.

Het woord succes is heel persoonlijk want wat betekent het nou eigenlijk? Een blik in “van Dale” zegt dat het “iets is wat goed afloopt”. Eigenlijk is dit een vrij praktische vertaling maar o zo waar. Het woord succes is voor iedere ondernemer weer anders. Vraag maar eens rond en dan zul je verrast zijn.

Succes kan bijvoorbeeld zijn veel geld verdienen, gezond zijn, genieten van vrije tijd, een rijk sociaal leven hebben of je gewaardeerd voelen in je werk. Iedereen heeft er zijn eigen visie op. Ik vind mezelf succesvol als ik me gewaardeerd voel als mens en mijn steentje bijdraag aan de maatschappij, maar bovenal als ik ’s avonds voordat ik naar huis ga denk aan de gesprekken die ik die dag heb gevoerd met ondernemers en collega’s. Dit zijn echt niet altijd vrolijke gesprekken maar doorgaans wel verhelderend, inspirerend en openhartig. Als ik vervolgens de deur achter me dicht trek met een lach op mijn gezicht dan vind ik dat het een succesvolle dag is geweest.

Collega Wally van Beek wees me laatst op een bord dat staat bij Strandpaviljoen Kaap Noord. Het heeft de tekst “lach en de wereld lacht terug”. Prachtig toch, ook deze houding kan nou net het verschil maken en zorgen voor jouw persoonlijke succes. Soms zit het in heel kleine dingen. Vandaag was ook zo’n dag; succes omdat ik de tijd nam om met collega’s bij te praten en rustig een broodje te eten. Ik ging naar huis met een lach op mijn gezicht.

Ik hoop na de zomervakantie weer veel ondernemers te spreken op de Pitch & Info avond, welke gepland staat voor NBC Den Burg op 28 september. Ook deze inspirerende avonden dragen bij tot succes want hoe fijn is het dat ondernemers zorgen voor samenwerking en verbinding.

Voor nu wens ik iedereen een succesvolle zomer toe. Er zijn meer dan genoeg activiteiten op bruisend Texel om dit voor zowel ondernemers als toeristen te laten slagen. En laten we dan vooral met elkaar genieten van dit succes!

(Sandra Koning is werkzaam bij NBC/Eelman & Partners als Accountant-Administratieconsulent en MKB adviseur, bloggen doet zij op persoonlijke titel)