Er komt een bonus van € 1.000 netto voor een grote groep medewerkers in de zorg die zich hebben ingezet voor patiënten en cliënten in de Coronatijd. De bonus heeft geen effect op eventuele toeslagen die een zorgmedewerker krijgt. Dit meldde het ministerie van Volksgezondheid eerder.

Corona
De bonus hangt samen met de inzet van zorgmedewerkers ter bestrijding van het Coronavirus. Het gaat om alle professionals die in de zorg en ondersteuning werken en die zich in Coronatijd, de periode van 1 maart tot 1 september 2020, hebben ingezet voor patiënten en cliënten en daarbij direct of indirect de effecten van het virus hebben ondervonden.

Van schoonmaakpersoneel tot wijkverpleging
De tegemoetkoming geldt voor alle sectoren voor zorg en ondersteuning, zoals verpleeghuiszorg, ambulancezorg, ziekenhuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging. Onder meer verpleegkundigen kunnen voor de bonus in aanmerking komen, maar ook verzorgenden, ondersteunend en schoonmaakpersoneel.

Tip! Ook als genoemde zorgmedewerkers werkzaam zijn als ZZP’er, komen ze voor de bonus in aanmerking.

Eindheffing
De bonus van € 1.000 is netto. Dit betekent dat vanuit het ministerie ook een vergoeding volgt voor de belasting die als eindheffing door de werkgever of opdrachtgever moet worden afgedragen.

Let op! Het ministerie heeft aangegeven dat de bonus geen effect zal hebben op eventuele toeslagen die de ontvanger krijgt. Dit is opmerkelijk, omdat eerder was aangegeven dat extra inkomen als gevolg van overwerk in cruciale beroepen wél van invloed zal zijn op toeslagen.

Aanvragen indienen per 1 oktober 2020
Werkgevers in de zorg kunnen naar verwachting per 1 oktober 2020 de bonus aanvragen bij een speciaal loket.

Contact
Indien er vragen over het bovenstaande bericht zijn, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor ons kantoor op Texel of 0222-612255 voor ons kantoor in Den Helder.

Bron: SRA