Je kijkt er weken naar uit en dan is het zover… vakantie. De laatste dagen van tevoren bezig geweest om alle zaken zo goed mogelijk achter te laten voor je klanten en collega’s en dat is gelukt!

Op zaterdag vertrokken we op ons gemak richting de grens met een overnachting in Heerlen en de volgende dag door Duitsland heen, op zondag zodat we weinig last hadden van het vrachtverkeer. Enorme files maar doordat we niets moesten was er ook geen stress, de vakantie was immers begonnen. Een dag later kwamen we op de bestemming in Oostenrijk aan met in het achterhoofd toch wat stressmomenten.

Stressmomenten zul je je afvragen, op vakantie? Ja, ik kan namelijk slecht tegen hoogtes. Waarom ga je dan naar Oostenrijk op vakantie? Nou, ik ben gek op mooie natuur met vergezichten en op rust in de vakantie. Nog nooit in Oostenrijk geweest dus dat moet je dan toch ondervinden. Met de auto op weg naar 2.500 meter hoogte, dat ging goed dus tijd voor de volgende uitdaging. We stapten uit bij de Gondelbaan die ons naar 3.000 meter hoogte zou brengen en naar een fabelachtig uitzicht. Met pijn in mijn buik stapte ik in de gondel maar besefte dat ik deze angst alleen de baas kon worden door het gecontroleerd te gaan doen. Als je het niet probeert dan zul je nooit weten wat je anders had gemist.

Daar ging ik dan, een kwartier geen vaste grond onder de voeten, hangend aan een kabel boven een steile afgrond. Was het prettig? Nee zeker niet, maar ik heb het gedaan en nu weet ik wat ik anders had gemist. Het was het waard. Vandaag ga ik het weer doen!

Door je angst onder controle te krijgen kan ik je vertellen dat je een boel positieve energie krijgt. Dat belooft wat voor de toekomst; met een tas vol energie en ideeën kom ik straks terug naar Texel.

Tot over twee weken, ik geniet nog even van de zomervakantie.

(Sandra Koning is werkzaam bij NBC/Eelman & Partners als Accountant-Administratieconsulent en MKB adviseur, bloggen doet zij op persoonlijke titel)