Op dit moment zit ik aan het strand te genieten van een heerlijke salade. Een momentje voor mezelf en niets hoeven, al is het voor even, ik word daar erg gelukkig van! De drukte die ik voor nu langs me heen laat gaan heeft deze keer weinig te maken met mijn werk, maar des te meer met de organisatie van de Ronde om Texel. Zaterdag 25 juni wordt deze weer gevaren.

Ik hoor je denken: even het strand vlakken en klaar voor de start, af! Zo simpel is het (helaas) niet. In de maanden juli en augustus proberen we eerst bij te komen van de voorgaande editie.  Ik zeg met recht ‘proberen’ want er wordt her en der toch enthousiast wat vrijwilligerswerk opgepakt. In september starten de werkzaamheden voor de ronde: de eerste vergadering vindt plaats, de eerste vergunningsaanvragen worden al verzonden, diverse instanties worden weer geïnformeerd en de begroting moet per onderdeel opnieuw worden opgebouwd. Texel is een heel actief en betrokken eiland en het zou zonde zijn om dubbele evenementen te laten plaatsvinden dus de activiteitenkalender wordt ook alvast bekeken. Omdat de Ronde om Texel afhankelijk is van de maanstand en het tij, blijven er altijd maar één of twee geschikte zaterdagen over.

In de daarop volgende maanden passeren de gebruikelijke onderdelen van een evenement de revue: sponsorwerving, het vaststellen van het programma, catering, keuze maken voor de kleding, inspelen op kansen en het in goed banen leiden van de inschrijvingen van deelnemers en de aanmeldingen van vrijwilligers. Tijdens de week van de Ronde zijn er zo’n 250 vrijwilligers in touw die graag ergens willen overnachten en graag een hapje mee eten. De disciplines veiligheid en secretariaat treffen al vroeg in het jaar de voorbereidingen voor het medewerkerssysteem om het overzicht te kunnen bewaren Kortom, er gebeurt heel veel en elk jaar wordt er een stukje extra geautomatiseerd. Een enorme klus, maar met een geweldig evenement als doel.

Met nog ruim 2 weken te gaan verwacht ik niet veel momenten meer voor mezelf te hebben en meer en meer tijd door te brengen met het team. Samen genieten we er enorm van. Wel verwacht ik na de start weer wat tranen weg te vegen, trots op het feit dat we een prachtig evenement hebben neergezet (en stiekem ook wel een beetje vanwege vermoeidheid vermoed ik).

Op voorhand wil ik alle vrijwilligers alvast bedanken! Zonder jullie is er geen Ronde. En dit geldt uiteraard ook voor alle anderen die de Ronde een warm hart toedragen. Ik zie jullie snel!

Voor nu blijf ik nog even zitten en genieten van de rust, nog even…

PS
Mocht je nog een dag of een paar dagen tijd en zin hebben van woensdag 22 tot zaterdag 25 juni, dan kun je ons nog helpen bij de afdeling fourage. Je kunt je hiervoor aanmelden via secretariaat@roundtexel.com.

(Sandra Koning is werkzaam bij NBC/Eelman & Partners als Accountant-Administratieconsulent en MKB adviseur, bloggen doet zij op persoonlijke titel)