Heb je in de derde, vierde, vijfde en/of zesde periode de tegemoetkoming NOW aangevraagd, dan moet je uiterlijk op 22 februari 2023 jouw definitieve aanvraag indienen. De definitieve aanvragen moet je indienen bij het UWV.

NOW
De NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die tijdens de Coronacrisis geconfronteerd werden met forse omzetverliezen. De NOW werd in eerste instantie verstrekt als voorschot, op basis van het geschatte omzetverlies.

Definitie omzetverlies
Nu jouw definitieve omzetverlies bekend is, moet de definitieve NOW aangevraagd worden. Dit moet voor de derde tot en met de zesde periode van de NOW uiterlijk op 22 februari 2023 gebeuren.

Het betreft de periodes:
• oktober t/m december 2020 (NOW derde periode);
• januari t/m maart 2021 (NOW vierde periode);
• april t/m juni 2021 (NOW vijfde periode);
• juli t/m september 2021 (NOW zesde periode).

Aanvragen
Het aanvragen van de definitieve berekening van de NOW doe je digitaal bij het UWV. Aanvragen kan mét en zonder gebruik te maken van eHerkenning.

Derdenverklaring of accountantsverklaring
In bepaalde gevallen heb je een derdenverklaring of een accountantsverklaring nodig. Een derdenverklaring is nodig als jouw voorschot of definitieve tegemoetkoming €40.000 of meer bedraagt. Je hebt een accountantsverklaring nodig als je voorschot of definitieve tegemoetkoming €125.000 of meer bedraagt.

Tip! Met de NOWchecker op de site van het UWV kun je uitrekenen hoe hoog jouw definitieve tegemoetkoming ongeveer wordt. Zo kun je zien of je een accountantsverklaring of derdenverklaring nodig hebt. Voor een exacte berekening kun je terecht bij een van onze adviseurs.

Tip! Een dergelijke verklaring kost tijd. Wacht hier dus niet te lang mee.

Definitieve berekening
Op basis van jouw werkelijke omzetverlies wordt jouw definitieve tegemoetkoming NOW berekend. Dit kan leiden tot een nabetaling of tot een terugbetaling. In het laatste geval is het mogelijk een betalingsregeling af te spreken met het UWV.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.