Werkzoekenden en werkenden kunnen dit jaar voor het eerst het zogenaamde STAP-budget aanvragen. Geïnteresseerden kunnen vanaf maandag 2 mei 2022, 10.00 uur een aanvraag indienen voor de tweede periode.

STAP-budget
Het STAP-budget is een subsidie van maximaal €1.000 die rechtstreeks aan opleiders van erkende opleidingen wordt uitbetaald. Deze opleidingen moeten zijn opgenomen in het scholingsregister. De bedoeling van de subsidie is dat het volgen van een opleiding de positie op de arbeidsmarkt verbetert.

In plaats van scholingsaftrek
De STAP-subsidie komt in de plaats van de scholingsaftrek. Via deze aftrek kon een belastingplichtige bepaalde scholingskosten op het inkomen in aftrek brengen.

Aanvraagperiode
Heb je belangstelling en wil je deze subsidie aanvragen? Dan kan dit in 2022 dus nog op vier momenten. Voor de derde periode kun je terecht vanaf 1 juli, voor de vierde vanaf 1 september en voor de vijfde en laatste periode kun je terecht vanaf 1 november 2022.

Let op! De subsidie is slechts éénmaal per jaar te verkrijgen.

Aanvragen via UWV
De subsidie kan digitaal worden aangevraagd bij het UWV, via stapuwv.nl. Hier vindt je ook alle informatie over het STAP-budget, wie er in aanmerking komt en of de betreffende opleiding onder de regeling valt.

Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.