Het kabinet gaat energie-intensieve MKB-bedrijven financieel ondersteunen. Daartoe wordt de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) in het leven geroepen. Dit heeft minister Adriaansens bekendgemaakt. Voor consumenten en kleinere MKB-bedrijven die geen grootverbruiker zijn van energie wordt een andere regeling getroffen.
Energieverbruik en omzet uitgangspunt
De TEK is gebaseerd op het energieverbruik en de omzet van een ondernemer. De ondernemer die voor de TEK in aanmerking komt, krijgt een deel van de kostenstijging dit jaar en in 2023 gecompenseerd. De steun bestaat uit een nader te bepalen percentage van de stijging van de prijs van gas en elektra en hangt af van het energieverbruik tot een vast te stellen maximum per onderneming.
Inhoud TEK nog onduidelijk
De exacte inhoud van de regeling is nog onduidelijk. De voorwaarden van de TEK, het budget, de percentages en de maximale steun per onderneming worden op korte termijn bekendgemaakt. Naar verwachting zal dit nog tot begin 2023 duren.
Noodsteun vanaf november
Omdat de TEK op korte termijn geen oplossing biedt, zal voor energie-intensieve MKB-bedrijven die nu al problemen ervaren noodsteun beschikbaar komen. Ook deze maatregel moet nog worden uitgewerkt, maar zal naar verwachting al vanaf november van dit jaar beschikbaar zijn.
Let op! Deze voorstellen moeten dus nog nader worden uitgewerkt en vervolgens nog door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd.
Contact
Zijn er vragen over bovenstaand bericht, neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer 0222-314141 voor onze vestiging op Texel of 0223-612255 voor onze vestiging in Den Helder.